Frezijos


Frezijos visame pasaulyje žinomos kaip vienos gražiausių dekoratyvinių gėlių. Tai vilkdalgių genties augalas, auginamas iš gumbasvogūnių. Gėlės kilusios iš pietų Afrikos, tačiau nepaisant kilmės, pavadinimą joms skyrė gydytojas vokietis F.H.T. Fresse.

Smulkūs, tačiau žavingi frezijų žiedynai suteikia floristinėms kompozicijoms išskirtinio puošnumo, todėl šios gėlės labai mėgstamos, kuriant nedideles puokšteles. Frezijas dažniausiai pasirenka nuotakos ir jų pamergės. Šios gėlės ypač tinka jaunoms merginoms, kadangi simbolizuoja draugystę, nuoširdumą ir rūpestį. Frezijų puokštės – aristrokratiškumo simbolis, todėl jos visada tiks mėgstantiems prabangą.

Kodėl šios gėlės tokios populiarios?

Yra toks posakis, kad skonis draugų neturi. Tačiau kalbant apie frezijas, jis tikrai negalioja. Tikriausiai nerasime nei vieno asmens, kuriam nepatiktų šios gėlės. Frezijų populiarumą lemia jų savybės:

  • Tinkamai prižiūrimos frezijos žydi tris ar ilgiau savaičių.
  • Išsiskiria švelniu, gaiviu ir labai maloniu kvapu.
  • Galima dovanoti per ypatingas progas, pavyzdžiui, vestuves, o kartais ir visai be progos.
  • Būna įvairiausių spalvų, todėl kiekvieną kartą galima sukurti originalias gėlių puokštes.

Tam, kad galėtume ilgiau džiaugtis frezijomis, verta sužinoti apie jų priežiūrą.

Skintomis frezijomis galėsite mėgautis ilgiau, jeigu žinosite, kaip prailginti žiedų gyvavimo laiką. Pamerkus gėlių puokštelę reikia reguliariai keisti vandenį. Taip pat labai svarbu pasirinkti tokį vazoną, kad stiebai nebūtų per daug susispaudę vienas prie kito. Labai gerai, jeigu pamerksite gėles į kiek pastovėjusį vandenį. Taip bus išvengta chloro žalos.

Įstrižai patrumpinus kotelius ir kasdien keičiant vandenį vazoje, frezijos Jūsų namuose išliks gražios net iki 10 dienų. Taip pat visada galima naudoti tirpalus, kurie prailgina gėlės žydėjimo laiką.

Frezijos internetu

Dabar kiekvienas klientas turi puikią progą, nekeldamas kojos iš namų, įsigyti gražiausias gėlių puokštes. Mūsų internetu parduodamos frezijos leis Jums pasirinkti pačias įstabiausias puokščių kombinacijas ir netikėtai nudžiuginti savo artimuosius.

Susisiekti su mumis galima telefonu +370 61654324 arba elektroniniu paštu geliubutikelis@gmail.com.