TESTAS

Kalendoriaus lapeliai verčiasi link vidurvasario, o mes ir toliau ieškome naujų skonių savo kavos gėrimo ritualams.

Šiandien mūsų akiratyje egzotiškas, tačiau kavą nuoširdžiai mylintis kraštas – Papua Naujoji Gvinėja. Nors ši valstybė užima tik 17-ąją vietą tarp didžiųjų kavos eksportuotojų, tačiau kavos auginimo, ruošimo ir gėrimo tradicijos siekia dar XIX a. antrąją pusę. Įspūdį kuria ir faktas, jog Papua Naujojoje Gvinėjoje kavos pramonės sektoriuje dirba 2,5 mln. gyventojų, o tai sudaro kone pusę visos šalies populiacijos! Žinoma, šios tolimos salų valstybės gyventojai ne tik sunkiai dirba augindami bei ruošdami kavą viso pasaulio kavos mylėtojams, bet ir kasdien mėgaujasi šiuo gėrimu bei saugo ne vieną ilgametį kavos gėrimų receptą.

Būtent vieną tokių receptų siūlome šiandien išbandyti. Kiek pikantišką, tačiau gomurį smagiai sužadinantį Papua Naujosios Gvinėjos kavos gėrimą. Itin paprastas, tačiau labai gaivus – toks šis atgaivinantis ir tonizuojantis kavos gėrimas.

Ingridientai (2 puodeliams):

* 60 ml espresso kavos
* ledo kubelių
* dvi skiltelės laimo
* nedidelių stiklinaičių (pateikimui)

Paruošimo eiga:

Ledukus suberkite į stiklinaites, užpilkite paruošta espresso kava. Įspauskite šiek tiek laimo sulčių, skilteles užmaukite ant stiklinaičių krašto.

Skanaus!

“Coffee Loft” parduotuvėje galite rasti ir įsigyti kavos, atkeliavusios iš skirtingų pasaulio kraštų – Pietų Amerikos, Afrikos, Indijos vandenyno pakrantės ir kitų. Čia galima ne tik įsigyti skirtingų rūšių kavos bei pupelių, atvežtų iš skirtingų valstybių, bet ir paskanauti profesionaliai paruoštų gėrimų bei taip savo kasdieniam kavos gėrimo ritualui suteikti naujų skonių ir atributų.